Aküsü bitmiş araba nasıl çalıştırılır

İki aracın da kaputunu açın. Takviye kablosunun artı ucu ile akülerin artı kutbunu, kablonun eksi ucu ile de akülerin eksi kutbunu bağlayın. Kabloları taktıktan sonra ilk olarak akım çekilecek olan aracı çalıştırın. Aracı bir süre rölantide bekletin ve daha sonra ara ara gaza basarak aracın devrini yükseltin.31-Jan-2020

Aküsü bitmiş araba nasıl Vurdurulur?

Aracı itmeye devam ederken debriyaj sonuna kadar basılarak ikinci vitese geçirilir. Debriyaja basmaya devam edilerek araba 20 km kadar hızlandırıldığında ise debriyaj bırakılarak gaza basılır. Bu aşamada gaza hızlı bir şekilde basmak çok önemlidir. Araba bu şekilde vurdurularak çalıştırılmaktadır.

Akü tamamen biterse araç çalışır mı?

Kontağı çevirdiğinizde ya da trafikte bekledikten bir sonra arabanız çalışmıyorsa akü bitmiş olabilir. Akü biterse motora elektrik gitmez ve araç çalışmaz.

Araç aküsü bittiği nasıl anlaşılır?

Peki, akü bitik mi? Araç stop ettiğinde akü voltajının 12 volt civarında olması gerekir. Marşa basınca da 10 voltun altına inmemeli. Eğer 10 voltun altına iniyorsa akü bitmiş, yani akünün değişmesi gerekiyor demektir.

Biten akü nasıl dolar?

Artı kutup artı kutba, eksi kutup eksi kutba takviye kablosu aracılığıyla bağlanır. Artı kutbun kablosu kırmızı, eksi kutbun kablosu ise siyah renkte olur. Aküsü dolu olan aracın motoru çalıştırılınca takviye başlar. Bu işlem ile akü şarj olmaya başlar ve 5 dakika sonunda aküsü bitmiş araç tekrar çalışır.

Araba hangi viteste Vurdurulur?

Bu konuda herhangi bir hata yapmadan mutlaka ikinci vitese almak gerekmektedir. Yani araba vurdurma esnasında araba hareket ettiği andan itibaren direkt olarak ikinci vitese takılmalıdır.

Akü boşalırsa ne yapmalı?

Akü bittiğinde en sık kullanılan yöntemlerin başında akü takviyesi gelmektedir. Aküsü biten bir araca akü takviyesi yapılabilmektedir. Bunun için, çalışan başka bir aracın olması yeterli olacaktır. Çalışan araçtan elektrik alarak, kendi aracınızın aküsünü şarj ettirebilirsiniz.

Araba aküsü neden çabuk biter?

Ancak çok basit bir tanımla, çok soğuk hava koşulları, araçtaki klima gibi elektrik tüketen unsurlar, sıklıkla kısa mesafeli araç kullanımı akünün çabuk bitmesinin nedenleri arasındadır. … Düşük sıcaklıklar da akünün düşmanı. Aşırı soğuk hava akünün performansı en çok zorlayan etken.