9155 vergi kodu

9155 vergi kodu, ücretli karayollarından geçen araçların ödemesi gereken vergiyi ifade eder. Ülkemizde HGS ve OGS gibi geçiş sistemleri ile bu vergilerin tahsili kolayca yapılır. Ancak usulsüz bir şekilde karayollarını kullanan araçların tespiti de yapılır ve otomatik sistemlerle vergilendirmeler yapılır.May 6, 2021

Karayolları geçiş ücreti cezası nedir?

Bakiye olmadan yapılan geçişlerde araç sahiplerine cezalı geçiş işlemi uygulanmaktadır. Gününde ödenmeyen geçiş ücretine ise 4 katı kadar ceza işlenmektedir. 2.698 TL. Aksine bir işaret bulunmadıkça tek yönlü karayollarında araçların ters istikamette sürülmesi, Sürücülere 1.339 TL.

3073 USCZ nedir?

Internet ortamında verilen beyannamelerde pişmanlıkla verilen beyannameler üzerinden vergi daireleri hem usulsüzlük cezası ve hem de ayrıca özel usulsüzlük cezası kesmektedirler. Özel usulsüzlük cezasının kesiliş nedeni ise VUK 355/2 md. hükmüne dayandırılmaktadır. … Bu ceza için ise, 3073 kod verilmektedir.

Karayolları geçiş ücreti vergisi nereye ödenir?

Karayolları geçiş ücreti vergi dairelerinde ödenmektedir. Ayrıca e-devlet üzerinden de karayolları geçiş ücreti online bir şekilde ödenmektedir. Online bir şekilde ödeyebilmek için kredi kartı veya banka kartı gereklidir. Ayrıca anlaşmalı bankalar üzerinden de karayolları geçiş ücreti ATM üzerinden de ödenmektedir.

9085 vergi kodlu trafik cezası nedir?

9085 vergi kodu trafik cezaları sebebiyle cezai işleme tabii tutulan kişilerden alınan vergidir. Eğer bir trafik cezası ödeyecekseniz ödemiş olduğunuz trafik cezası içerisindeki vergi kısmı 9085 vergi kodu adı altında değerlendirilir. …

Karayolları geçiş ücreti vergisi ne demek?

9155 vergi kodu, ücretli karayollarından geçen araçların ödemesi gereken vergiyi ifade eder. Ülkemizde HGS ve OGS gibi geçiş sistemleri ile bu vergilerin tahsili kolayca yapılır. Ancak usulsüz bir şekilde karayollarını kullanan araçların tespiti de yapılır ve otomatik sistemlerle vergilendirmeler yapılır.

Karayolları cezası nasıl ödenir?

Hgs cezanızı ilk olarak hgs bakiye yükleme noktalarından ödeyebilirsiniz. İkinci olarak ise PTT ödeme noktalarından gecikmiş hgs cezanızı kimliğiniz ve araç plakanızla birlikte yatırabilirsiniz. Hgs cezanızı anlaşmalı bankalardan online olarak da ödeyebilirsiniz.

3073 vergi kodu neden kesilir?

3073 vergi kodu neden kesilir? Internet ortamında verilen beyannamelerde pişmanlıkla verilen beyannameler üzerinden vergi daireleri hem usulsüzlük cezası ve hem de ayrıca özel usulsüzlük cezası kesmektedirler. Özel usulsüzlük cezasının kesiliş nedeni ise VUK 355/2 md. … Bu ceza için ise, 3073 kod verilmektedir.