4444 salatı tefriciye fazileti

4444 Salat-ı Tefriciye okuyan kişi, önemli ve hayırlı işlerinin tamamında olumlu sonuç alır. … Her gün 41 defa Salat-ı Tefriciye okuyan kimseden Allah'u Teala huzursuzluk ve sıkıntı gibi duyguları giderir. Ayrıca rızkını bollaştırır. Her gün 21 defa bu duayı okuyan kişinin rızkının yağmur gibi yağacağı ifade edilmiştir.Oct 13, 2020

Salatı tefriciye dilek için kaç kere okunmalı?

Salat-ı tefriciye halk arasında bilinen dualardan biridir. Bir kişinin önemli bir işi, bir isteği olduğu zaman genellikle okunacak dua olarak salat-ı tefriciye duası tavsiye edilir. Halkın arasında 4444 kere okunacak dua olarak da bilinir.

4444 salatı tefriciye duası ne kadar sürede okunmalı?

Her gün 11 defa okunması için imam Dinnuri; “ beş vakit kılınan namazın arkasına bir kişi 11 defa Salat-ı tefriciye okumayı sürdürürse, kişi geçim sıkıntısına düşmez Allah katında derecesi ve mertebesi yükselir “ demiştir.

4444 salatı tefriciye okumak doğru mu?

Duanın her iki boyutuyla amel edip salat ve selam getirirken efendimizi överek dua etmek ve Allahtan birşeyler istemek (yasaklayan bir nas olmadığı için ve bid'atle alakası olmadığı için …) caizdir.

Salatı tefriciye günde kaç kez okunmalı?

Salatı tefriciye günde kaç kez okunmalı? Her gün 11 kere Salat-ı Tefriciye okumakla ilgili olarak İmam Dinnuri: Herhangi bir kimsenin günde bes vakit namazdan hemen sonra 11 kere Salat-ı Tefriciye okumayı kendine adet edinirse gecim darligi cekmez, Cenab-ı Hakk'ın yüksek mertebe ve derecelerine erisir; demistir.

Tefriciye çekmeye nasıl niyet edilir?

Salat-ı Tefriciye duasına başlarken 21 kez "Estağfirullah el-Azim ve etubu ileyh" diyerek istiğfar edilir. Arkasından besmele getirilir. Arkasından hasıl olması dilenen murat Türkçe bir biçimde dile getirilir ve niyet edilir. Tekrar besmele çekilir ve 4444 kez Salat-ı Tefriciye duası okunur.

4444 salatı tefriciye hangi gün başlanır?

Duayı okumaya başlamak için belli bir gün özellikle vurgulanmamıştır. Dolayısıyla herhangi bir gün içerisinde başlanıp bitirilebilir.

Tefriciye etmek ne demek?

Salat-ı Tefriciye duası Türkçe meali itibariyle Resulullah'a selam ve salat edilen bir duadır. Duada, Resulullah'ın hürmetine Allah'a niyaz edilmektedir. İstenen muradın hasıl olması amacı ile Resulullah'ın adı zikredilmektedir.