11111 sayılı askerlik kanunu

25 Ekime kadar askerlikle ilişiği yoktur ne demek?

Bu bilginin anlamı kısaca şöyledir. Yani askerlikle ilişiği bulunmamaktır yazan bireyin silahaltına alınmasına gerek yoktur demektir. E devlet sistemi üzerinden edinilen bu bilgi, sayesinde askerlik müracaat yerlerine gitmeye gerek kalmaz.

11.11 sayılı askerlik Kanunu kaldırıldı mı?

Yeni askerlik yasa tasarısı kısa süre içinde görüşüldü, kabul edildi ve aynı gün Resmi Gazete'de yayınlandı. … 2.- Bu kanun ile yürürlükten kaldırılan kanunlar; 1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu ile gene aynı tarihli 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu'dur.

Kimler askere alınmıyor?

Onlardan bazıları şu şekildedir… Vücut, kilo ve kitle endeksi askerlik şartlarına uymayan vatandaşlar. Beden hareket ve fonksiyonlarını bozan sfinkter ani yetersizliği, darlığı şekil bozuklukları ve bunların başarısız tedavileri. Tedavisi olanaksız anüs ve rektumun önemli darlık ve yetersizlikleri.

11.11 sayılı kanun nedir?

Bu Kanun ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe yönetmelikler için, "Yönetmelikler Külliyatı" nın kanunlara göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız. Madde 1 – Türkiye Cumhuriyeti tebaası olan her erkek, işbu kanun mucibince askerlik yapmağa mecburdur.

Kaç yaşından sonra askere alınmıyor?

yoklama, celp ve sevk gibi her türlü askerlik işlemleri, Millî Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek usûl ve esaslara uygun olarak 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelenebilir.

Kaç ay hava değişimi çürük?

bu fıkra "er ve erbaşlarda 6 ay hava değişiminden sonra uygulanır" diyor. hava değişimi veremezler artık sana. zaten altı aydan fazla hava değişimi verilmiş. bundan sonra hakkında "askerlik yapamaz "kararı verilir.

Geçici erteli askerlik ne demek?

MADDE 20 – (1) Yoklamaları veya askere sevkleri sırasında geçici rahatsızlığı nedeniyle askerlik yapamayacakları anlaşılanlar ile tutuklu ve hükümlü olanların askerlik işlemleri ertelenir. Geçici rahatsızlığı nedeniyle erteleme kararı verilenler rapor bitiminde yeniden muayeneye tabi tutulurlar.